VI GÖR VAD VI KAN DELTAR I FN-TOPPMÖTE

21 september 2016No Comments!

Sedan flyktingarnas kris eskalerade förra hösten har världen förändrats. Inte minst genom att vi fått se hur viktig den enskilda människans insats i en kris är. Tack vare alla er som stöttade oss för ett år sen har vi kunnat hjälpa tusentals människor på olika sätt, hjälp som hade uteblivit om ni inte hade bidragit med pengar, tid och donerade kläder. Att er insats var viktig får vi ytterligare ett bevis på denna vecka, i New York!

Just nu äger ett toppmöte i FNs generalförsamling rum i New York. Temat för toppmötet är den globala flyktingkrisen och målet är att skapa ett internationellt samarbete där världen gemensamt tar ansvar för att ta hand om de enorma flyktingströmmarna på ett humant och koordinerat sätt. På plats är, förutom 100 statschefer, ett stort antal representanter från hjälporganisationer och civilsamhälle, som fått ansöka om att sitta med vid en rad rundabordssamtal. Från Sverige antogs fyra organisationer och en av dem är Vi Gör Vad Vi Kan!

Därför är Kadidja Bedoui och Samira Bouabana nu på plats i New York där de suttit med i ett par av samtalen under Summit for Refugees and Migrants. Vi är väldigt glada över att FN nu fokuserar på människor på flykt och att man för första gången samlar inte bara världsledare utan också civila personer med ett stort engagemang i flyktingfrågan. Det innebär ett viktigt erkännande av att en kris av den här storleken inte kan hanteras utan frivilliga insatser. Vi hoppas därför att ni alla känner att ni också är delaktiga i den här historiska händelsen och att ni är en viktig pusselbit när en av vår tids svåraste frågor ska lösas! <3

Nu ser vi fram emot att stora, visionära ord blir till konkreta handlingar, där stater tar sitt fulla ansvar för att ge människor som tvingats lämna sina hem en framtid och ett värdigt liv. Det är det minsta världen kan göra.

Du kan stödja Vi Gör Vad Vi Kans arbete för människor på flykt genom att swisha ett bidrag till 123 5949 409 eller göra en insättning på BG 141-2295.
#vigorvadvikan

Comments are closed.