VI GÖR VAD VI KAN FÖR ATT MÄNNISKOR SKA FÅ VÅRD

3 september 2016No Comments!

Idag kan vi berätta om ett nytt fantastiskt samarbete för människor på flykt! Den svenska organisationen I AM YOU. verkar i bland annat Ritsona på grekiska fastlandet, där de till exempel sköter sjukhustransporter för Röda Korset. Upp till 20 patienter får varje vecka hjälp att ta sig från flyktinglägren till sjukhus för allt från provtagningar och återbesök till operationer och kejsarsnitt.

För detta har I AM YOU två bilar som vardera har två tolkar – en grekisk som kan navigera på sjukhuset och en arabisk som översätter för patienterna. Tack vare detta underbara initiativ kan nu människorna som bor i lägret få den vård de behöver, vilket har minskat antalet akuta nödfall. Vid flera tillfällen har transporterna också betytt skillnaden mellan liv och död.

Men dessa transporter kostar mycket pengar och därför går nu Vi Gör Vad Vi Kan in och bekostar denna livsviktiga service under tre månader från 1 september. Vårt stöd uppgår till 200 525 kronor och täcker bilar, tullavgifter, bensin, parkering, mat & dryck, övernattningar, tolkar och en ansvarig för logistiken kring transporterna.
Återigen, ett stort tack till alla som skänkt pengar till oss så att vi kan fortsätta att göra skillnad för människor på flykt! <3 160410_svd

Comments are closed.