❤ ETT ÅR AV KÄRLEK! ❤

1 september 2016No Comments!

Idag är det 1 september och ett år har gått sen vi startade Vi Gör Vad Vi Kan. På nio dagar donerade ni nio miljoner kronor och under en intensiv vecka fick vi ihop så många flyttkartonger med kläder, skor och hygienartiklar att staplade på varandra motsvarar de ett och ett halvt Kebnekaise! Alla dessa gåvor har under året som gått skickats till behövande på Lesbos, på grekiska fastlandet, i Turkiet och i Irakiska Kurdistan där de verkligen gör nytta.

Över en natt delade vi en folkrörelse med hela svenska folket och plötsligt var vi omgivna av apotekare, kommunalarbetare, poliser, tågvärdar, maratonlöpare, skolklasser, tandsköterskor, projektledare, chaufförer, kändisar, skotillverkare, stationschefer, ICA-handlare, ryggsäckstillverkare, tvålfabrikanter, office managers och gymnastiktrupper som alla ville göra vad de kunde för människor på flykt.

Sverige har aldrig varit vackrare. Hashtaggen #vigorvadvikan fick ett eget liv som symbol för alla pärlade armband, stickade babymössor, språkfikor, klädinsamlingar och volontärinsatser ni bidrog med över hela landet. Vi hade aldrig kunnat drömma om detta den där dagen för ett år sen, då vi bara kände att vi måste prova att göra vad vi kan.

Nu, ett år senare, har vi en egen klinik som rullar runt på Lesbos och vi har ordnat med massor av praktiska saker som kallt dricksvatten, tvättmöjligheter, näringsrik mat, tillgång till sjukvård, chaufförer och tolkar, transporter och lager. Vi har också gjort vad vi kunnat för att visa medmänsklighet. Allt från att flyga ned sjukvårdsvolontärer till att ge barn och ungdomar på flykt möjlighet att skratta igen genom underbara clowner som besökt lägren. Vi har också sett till att anhöriga som förlorat nära och kära under flykten ska kunna besöka deras gravar.

Samtidigt som vi sörjer att människor på flykt fortfarande har en fruktansvärd situation och att flyktvägarna är lika osäkra nu som då, vill vi ta en stund med er och fira allt vi tillsammans har gjort det här året. Vi tillägnar det här inlägget ER, ni som stöttat vårt arbete, swishat pengar, packat kartonger, skänkt saker och delat våra inlägg. Ni som gjort vad ni kunnat. Ni har fått oss att tro att en annan värld är möjlig. För det vill vi säga TACK!
Vårt första år med Vi Gör Vad Vi Kan har vi sammanfattat på vår hemsida och vilken resa det har varit! Nu tar vi nya tag inför ännu en höst och vinter, i hopp om att hjälpa så många som möjligt med så mycket som möjligt. Tack vare er är det mesta möjligt!

Comments are closed.