GUDRUN SCHYMAN GÖR VAD HON KAN

24 mars 2016No Comments!

Vi är så glada att vi har sällskap av Gudrun Schyman (Feministiskt initiativ) på Lesbos just nu. Att opinionsbildare och politiker vill och vågar se hur flyktingkatastrofen ser ut i verkligheten är ett steg i rätt riktning för att hitta lösningar. Därför känns det fantastiskt att kunna bidra till att Gudrun Schymans besök här på ön ger henne så mycket kunskap och insikter om situationen som möjligt.

Idag har Gudrun Schyman bland annat besökt organisationerna Pikpa Lesvos, I AM YOU., Läkare i världen (Médecins du Monde Sweden) ochInternational Rescue Committee tillsammans med oss. Själv säger hon så här om sina upplevelser på Lesbos:

– Jag är chockad över att se hur EUs flyktingmottagande går till. Människor som flyr från krig utsätts för ovärdig brutal behandling. Ljuspunkterna är volontärerna som kommer från hela Europa för att hjälpa till och göra livet lite drägligare där myndigheterna brister. Människor kommer från hela Europa för att visa solidaritet och protestera mot den nuvarande inhumana och olagliga politiken.

På fotot talar Gudrun med Efi Latsoudi från organisationen Pikpa.
#vigorvadvikan

Comments are closed.