OFFICIELL SAMARBETSPARTNER

22 november 2015No Comments!

Vi är stolta och glada över att berätta att vårt samarbete med organisationen the International Rescue Committee (IRC) på Lesbos nu har kommit igång.

IRC är en internationell aktör som grundades år 1933 av Albert Einstein. I dag finns de i över 40 länder och arbetar i några av världens värsta humanitära kriser – orsakade av såväl konflikter som katastrofer – för att för att människor ska överleva och återfå kontrollen över sin egen framtid. Fokus ligger på att återställa människors hälsa, säkerhet och möjligheter till utbildning och ekonomiskt välstånd.

IRC finns på plats på norra Lesbos, samt i två av flyktinglägren på ön: Kara Tepe och Moria, där de utför ett fantastiskt arbete och gör stor skillnad för de människor på flykt som kommer dit.

IRC kommer att ta emot och dela ut delar av vårt insamlade materiel. Tre fulla lastbilar är redan på väg ner till dem, främst med varma kläder men även med sovsäckar, bärselar, tvål och blöjor. Sammanlagt närmare 2000 lådor! Genom IRC kan vår hjälp nå ännu fler.

Följ gärna vårt fortsatta samarbete här på vår hemsida och på Facebook.
För mer information om IRC, se www.rescue.org

download

Comments are closed.