OFFICIELL SAMARBETSPARTNER

29 september 2015No Comments!

Vi är stolta och glada över att berätta att vårt samarbete med organisationen Läkare i Världen (Médecins du Monde) på Lesbos nu har kommit igång!

Läkare i Världen är väl etablerade i Grekland och har funnits på plats på Lesbos i flera år. De utför dagligen ett otroligt viktigt arbete med små resurser. Deras klinik på Lesbos är bemannad med utbildad personal från grekiska Läkare i Världen, och bara under årets första sex månader tog de emot över 30 000 vårdbehövande människor på flykt.

De senaste tre månaderna har antalet flyktingar som kommer till Lesbos ökat lavinartat. I dag kommer minst 4 000 barn, kvinnor och män dagligen - och behovet av vård är oerhört stort.

Läkare i Världen är en av flera organisationer som vi kommer att samarbeta med. De har hjälpt oss med bland annat behovsanalys och kommer att få ta emot vårdmaterial som vi har blivit sponsrade med. De kommer också att ta emot delar av vårt insamlade material, bl a hygienkit (som ska delas ut till människor på flykt).

Följ vårt fortsatta samarbete på vår hemsida och på Facebook.

Läs mer om Läkare i Världen i Sverige  här.

Läs mer om Läkare i Världen i Grekland här.

logga 1 MB

Läkare i Världen grundades 1980 och är en partipolitiskt och religiöst obunden internationell humanitär hjälporganisation. Deras verksamhet är särskilt inriktad på vård till flyktingar och papperslösa - på Lesbos, i Athen, i München och hela vägen upp till Sverige, med mer än 300 hälso- och sjukvårdsprojekt i över 70 länder. All verksamhet grundas i medlemmarnas ideella engagemang och har som utgångspunkt att tillgång till bästa möjliga hälsa är en mänsklig rättighet. 

I Sverige har Läkare i Världen funnits sedan 1991. Just nu är de i stort behov av såväl resurser som volontärer, för att kunna möta behovet av vård hos nyanlända och papperslösa människor på flykt i Sverige. 

Comments are closed.