INSAMLINGEN – EN LITEN SUMMERING

15 september 2015No Comments!

Nej, vi skojade inte när vi sa att vi blev överväldigade av allas generositet.

Vi är fortfarande i chock!

Efter två dagars insamling fylldes Annexet. Där fanns skor, blöjor, byxor, schampo, tält, bindor, bärselar, liggunderlag, tandborstar, babymössor, regnjackor, sovsäckar och tvål – och en massa underbara volontärer. Men framförallt fanns där en massa kärlek.

Tillsammans fick vi ihop hela 13 lastbilar med totalt 5 204(!) flyttkartonger med förnödenheter. Det är mer än vad vi någonsin hade kunnat drömma om. Faktum är att skulle vi ställa alla flyttlådorna på varandra så blir stapeln 36 meter högre än Kebnekaise! Och med Lesbos evakuerat är det mer än vad som just nu behövs på plats (även om mellan 1 000 och 4 000 nya flyktingar anländer dit varje dag).
Därför kommer vi nu att börja skicka ner förnödenheter i den takt som de behövs och som det fysiskt går att ta emot dem (ett mindre första lass går redan på fredag!). Under tiden kommer vi behålla och sortera klart alla insamlade saker i vårt lager i Enköping.

STORT, VARMT TACK

Comments are closed.